О гимназији

0
Нових полазника
0
Професора
0
Ученика
0
Одељења

“Јован Скерлић”

Владичин Хан

О школи

После једногодишњих припрема 6. септембра 1961.године почела је са радом прва генерација гимназијалаца у Владичином Хану, и то као истурено одељење Гимназије ”Бора Станковић” из Врања, али ту на дохват руке у месту где ће први пут да се чује реч ”професор”. Те школске 1961/62. године уписано је у два одељења првог разреда 80 ученика. Ученици су уписивани без пријемног испита. Наставу jе изводило, у току те прве године, 15 професора и наставника из основних школа из Владичиног Хана, Сурдулице и Гимназије из Врања. Први директор тадашње Гимназије је био професор српског језика Јован Јањић, данас доктор наука у пензији.

Данас

Данас, 2006/07. године школа ради са 15 одељења у којима има 363 ученика. Наставу обавља око 40 професора од којих неки раде и у другим школама.

Школа ради у две смене, наизменично са Техничком школом. Располаже са 3431,12m2 школског простора, фискултурном салом са 1800m2, школским двориштем од 13809m2. Школа располаже кабинетима за физику, хемију, биологију, рачунарство и информатику, библиотеком са читаоницом која поседује преко 10000 књига. Сем лектирних дела библиотека поседује и дела из белетристике, стручну литературу и стручне часописе.

У школи раде бројне секције: научно-истраживачке (математичка, физичка, биолошка, хемијска, географска); научно-техничке (фотосекција, програмерска); културно-уметничке (рецитаторска, литерарна, драмска); секције за стране језике; ликовна и историјска. Школа има и свој хор који постоји више од две деценије и којим руководи професор музичке културе. Поред ових у школи постоје и спортско-рекреативне секције (одбојкашка, кошаркашка и рукометна).

Школа сваке године обележава свој дан, као Дан школе, 15. маја.

Руководство школе

Стручни кадар

Ивица Марковић

директор