Моје песме и нису песме, него писма сваком од вас. Оне нису у овим речима које сте прочитали, него у вама, а речи се употребљавају само као кључеви, да се отворе врата иза којих нека поезија, већ доживљена, већ завршена, већ много пута отплакана или отпевана, чека затворена да је неко ослободи. – Мирослав Мика Антић

НЕКИ ОД НАШИХ РАДОВА

Успеси свих нас

Поводом Међународног дана средњошколаца, који се обележава 17. новембра, у Гимназији “Јован Скерлић” у Владичином Хану реализован је пројекат „Проблем коцкања међу младима“, у току којег су изложени и анализирани резултати анкете о учесталости коцкања код младима, спроведене међу ученицима наше школе, а потом је уследила пројекција документарног филма о зависности о коцки, као и квиз знања. Победник квиза је Петар Ђорђевић , ученик другог разреда. Током предавања било је речи о коцкању, као проблему данашњице и болести зависности, а све у циљу превенције на нивоу школе. Код ученика уочен је позитиван став на ову тему. У реализацији пројекта учествовали су сви чланови Ученичког парламента, уз техничку подршку ученика Богдана Милосављевића и Младена Станковића, а у сарадњи са професорима, и то Сузаном Стојадиновић, Николом Михајловић и Сашом Антић.

Поводом Дечиje недеље, Парламент наше школе приредио je, и ове године, изненађење малишанима!🐣 Данас су наши парламентарци посетили предшколске установе у нашем граду, где су имали прилике да се друже са најмлађим суграђанима… Том приликом преко 80 малишана добило je симболичне поклоне које су обезбедили гимназијалци! Ни мали другари нису остали дужни, свако од парламентараца добио je на поклон цртеж..❤️ Изражавамо велику захвалност ПУ „Пчелица”, из нашег града, на сарадњи и гостопримству!

У суботу, 14. октобра, ученици еколошке секције Гимназије “Јован Скерлић” из Владичиног Хана реализовали су посету планини Бесна кобила и освојили њен највиши врх (1923 метара надморске висине), као и врх Мусуљ (1777 метара надморске висине), притом изучавајући флору и фауну.

Сунчан дан, расположено друштво и добра воља су све што је довољно за добру забаву!

Стазу дугу 12 километара предводио је професор биологије, Никола Михајловић, а ученици су га уз стопу пратили. Ученици су имали прилике да се упознају са врстама и чују легенду о настанку имена села Крива Феја и Бесна кобила. 

Захваљујемо се ученицима ОШ “Бранко Радичевић” и “Свети Сава” из Владичиног Хана који су се одазвали нашем позиву и прикључили нам се на данашњем излету, као и професору на овом испуњеном дану. Радујемо се следећем излету еколошке секције!

У суботу, 23. септембра 2023., ученици гимназије “Јован Скерлић” из Владичиног Хана, у оквиру еколошке секције, учествовали су у обележавању Дана пешачења који је организовао Планинарски савез Србије под слоганом “Корак ближе здрављу”. Заједно са многобројним планинарима и љубитељима природе, они су успели да освоје врх Чемерника (1638 метара надморске висине). Лепо време, позитивно друштво и добра воља су све што је довољно за добру забаву! Тако су ученици ханске гимназије, на иницијативу професора биологије, Николе Михајловића, оформили еколошку секцију и ове школске године са циљем унапређивања нашег знања о природи, о ономе што нас окружује и чега смо и сами део. По доласку на Власину Рид, уследило је свечано отварање манифестације које су испратили сви учесници. Одатле се на врх упутило више од 500 планинара. Стаза је богата флором и фауном, па је успут одржан и час у природи. Стазу дугу 13 километара предводио је професор Никола, а ученици су га уз стопу пратили. Током целог пута имали су прилике да се упознају са врстама директно “на терену”. Наилажењем на сваки нови извор, уследила би пауза уз окрепљујућу хладну воду. Ову пустоловину завршавамо на броду, где се, уз предавање водича, ближе упознајемо са историјом самог језера, његовим тресетним острвима и легенди која га прати. Захваљујемо се професору на овом испуњеном дану и радујемо се следећем излету еколошке секције! Задовољни ученици

Кошаркаши

14.02.2023.  Окружно такмичење 1. место у Сурдулици.

23.02.2023. Међуокружно такмичење 2. место у Пироту

 Basketaši

03.02.2023.  3 na 3  Okružno takmičenje  1. mesto u Surdulici – omladinci

    

Гимназијалци посетили ПИО долина Пчиње

У суботу, 22. 10.2022., ученици еколошке секције гимназије Јован Скерлић из
Владичиног Хана реализовали су посету пределу изузетних одлика долине Пчиње, притом
изучавајући њену флору и фауну.

Са једног од наших Дана школе, на коме смо се трудили да укажемо на значају ћирилице и њеном неговању.

Школа подржава и стручно усавршаванје наставника.

Сремски Карловци – гимназија

Место нашег вишегодишњег окупљања на Књижевној олимпијади уз звоно које стално оглашава наше најбоље познаваоце књижевности.

2014. године наша школа је стигла и до Доситејеве задужбине и добила првим наступом и прву награду на конкурсу “Идућ учи у векове гледа”

Ученик првог разреда, Игор Стојановић